W ostatnią sobotę przygotowałyśmy przyjęcie z okazji 80-tych urodzin Pana Romana. W uroczystym obiedzie uczestniczyło 24 gości.
Zapewniłyśmy bogaty catering i dobrane do niego wina – musującą cavę, wina białe i czerwone.
MENU
ZUPA
Krem pietruszkowo- gruszkowy z parmezanem, aromatyczną oliwą cytrynową i bazylią
DANIE GŁÓWNE
Rolada z indyka w szynce parmeńskiej z nadzieniem z jarmużu, pomidorów suszonych i sera
PRZYSTAWKI/ DANIA NA STOLE
Talerze przekąsek: wędliny , sery, winogrona, oliwki, orzechy włoskie, grissini
Roladki z bakłażana z serem kozim i świeżymi ziołami
Roladki z cukinii z pesto, suszonym pomidorem, fetą i bazylią
Pieczone marynowane papryki w oliwie czosnkowej
Sałatka z cieciorką, fetą, pomidorami i świeżym oregano
Tortelloni z bresaolą, serem provolone, suszonymi pomidorami i pesto z pistacji i orzeszków pinii
Melon z prosciutto i miętą
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
Tarta z porami i serem pleśniowym
ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO ZAMAWIANIA OBSŁUGI KATERINGOWEJ. Gwarantuję, że będziecie Państwo zadowoleni!
Brukselka z orzechami, żurawiną i natką pietruszki
WINA
Cava Soler Jove Semi Secco
Białe – Sensas Sauvignon Blanc IGP
Czerwone – Sensas Cabernet Syrah IGP i Miopasso Primitivo Puglia IGT