JOGA NA COSTA DEL SOL

Wakacje z jogą somatyczną w Hiszpanii. 2-9.09.2019

Bardzo serdecznie zapraszamy na kolejny jesienny wyjazd do Hiszpanii, na słoneczne wybrzeże Andaluzji – na Costa del Sol! Wypoczynek połączony jest z codziennymi ćwiczeniami relaksacyjnymi, jogą somatyczną, zwiedzaniem wybrzeża Costa del Sol i naturalną wegetariańską dietą bazującą na świeżych warzywach i owocach.

Ciężko znosicie zimną, deszczową i ciemną jesień?

Marzy Wam się słońce, spacery po plaży, dobre jedzenie i poznanie nowych miejsc? Najchętniej w najbardziej słonecznym, najcieplejszym, egzotycznym zakątku Europy! Bardzo serdecznie zapraszamy na jesienny wypoczynek do Hiszpanii, na słoneczne wybrzeże Andaluzji, na Costa del Sol!

Dołączcie do nas podczas tygodniowego pobytu w przepięknej willi położonej nad samym Morzem Śródziemnym. Zanurzcie się w codziennej praktyce jogi somatycznej i ćwiczeniach zwiększających świadomość ciała. Oderwijcie się od codziennych obowiązków, stresów i napięć. Spędźcie czas na łonie natury, słuchając szumu morza, obserwując mewy i kormorany, podziwiając majestatyczne góry i egzotyczną roślinność.

Rozkoszujcie się zapierającymi dech w piersiach wschodami i zachodami słońca. Podziwiajcie niezapomniane widoki; morze, góry, urocze andaluzyjskie miasteczka.

Zadbajcie o swoje ciało jedząc zdrowe, wegetariańskie posiłki. Poznajcie nowych znajomych i spędźcie z nimi cudowny czas przy wieczornej lampce hiszpańskiego wina.

Podczas pobytu zapewnimy Wam codzienne zajęcia relaksacyjne z jogą somatyczną, wycieczki, na których zobaczycie najpiękniejsze miejsca wybrzeża oraz zdrowe posiłki oparte na świeżych lokalnych warzywach i owocach.

TERMIN: 2-9.11.2019

W celu rezerwacji miejsca prosimy o kontakt – prześlemy szczegółowe informacje dotyczące programu i płatności.
.
Małgorzata Mączko +48 515 700 243
newbody.pl
malgorzatamaczko.wp.pl

Sylwia Wajnbergier + 48 663 884 431
domwinaioliwy.pl
sylwia@domwinaioliwy.pl

W kosztach uwzględniono:
• codzienną praktykę poranną i popołudniową/ wieczorną
• zakwaterowanie w willi przy plaży
• wycieczki wg.programu
• wyżywienie (2 główne posiłki + przekąski) – częściowo przygotujemy je wspólnie podczas warsztatów kuchni wegańskiej
• transfer z/do lotniska w Maladze
• przejazdy podczas wycieczek
• opiekę przewodnika

Koszty nie zawierają:
• przelotu do i z Malagi
• ubezpieczenia
• posiłków podczas wycieczek

Szczegóły:

Joga. Codzienna praktyka poranna na plaży przy wschodzie słońca, praktyka popołudniowa na łonie natury i dla chętnych sesje wieczorne. Zajęcia będzie prowadziła Małgorzata Mączko z NewBody http://newbody.pl/

Zakwaterowanie

Będziecie mieszkać w eleganckiej willi położonej przy samej plaży, na Costa del Sol, w pobliżu miasteczka Estepona. Z willi przy dobrej widoczności można obserwować afrykańskie wybrzeże i skałę gibraltarską. Willa położona jest w spokojnej okolicy, idealnej dla osób szukających ciszy i odpoczynku od miejskiego zgiełku.

Wyżywienie

Oparte na zdrowej zróżnicowanej diecie warzywnej będzie serwowane w apartamencie. Codziennie śniadania w formie bufetu (każdy przygotuje sobie to, na co będzie miał ochotę) oraz lekkie lunche i kolacje lub bardziej treściwe obiadokolacje (w zależności od programu). 3 posiłki zjecie podczas całodniowych wycieczek, w lokalnych restauracjach, nie są one wliczone w cenę. Zapewniamy napoje do posiłków – wodę, wino, a także kawę i herbatę. Podczas pobytu wspólnie przygotujemy hiszpańską paellę, urządzimy wieczorny grill na tarasie, dla chętnych do diety możemy włączyć ryby i owoce morza z andaluzyjskiego wybrzeża.

Transport

Zapewniamy transport wygodnym klimatyzowanym vanem podczas całego pobytu. W cenie przejazd z lotniska i na lotnisko oraz wycieczki wg programu.

Wycieczki

– pospacerujemy po Esteponie, pobliskim nadmorskim miasteczku, gdzie przejdziemy się słynnym „szlakiem poetów” i poszukamy cytatu z wiersza Wisławy Szymborskiej

– zwiedzimy port Puerto Banus, w którym cumują najbardziej luksusowe jachty świata

– przejdziemy się po uroczej zabytkowej starówce Marbelli i po nadmorskiej promenadzie

– wjedziemy na górę Sierra Bermeja, z której roztaczają się niepowtarzalne widoki na całe wybrzeże i na Afrykę, zrobimy tam sesję jogi, po której urządzimy piknik na łonie natury

– odwiedzimy perłę Andaluzji – położone w górach na skałach miasteczko Ronda (wycieczka fakultatywna)

– odwiedzimy lokalny targ, na którym zaopatrzymy się w świeże warzywa i owoce.

Dodatkowe atrakcje

Dla chętnych możemy zorganizować także wycieczki kabrioletem po krętych andaluzyjskich drogach, wieczorne wyjście na występ flamenco czy wejście na najwyższą górę La Concha.

Cena zawiera:

– codzienną praktykę poranną i popołudniową/ wieczorną

– zakwaterowanie w willi przy plaży

– wycieczki wg programu

– wyżywienie (z wyjątkiem 3 głównych posiłków w dniach, gdy odbędą się całodniowe wycieczki)

– transfer z/do Malagi

– przejazdy podczas wycieczek

– opiekę przewodnika

Cena nie zawiera:

– przelotu do i z Malagi

– ubezpieczenia

– posiłków podczas wycieczek, muzea

– zabiegów refleksoterapii, indywidualnej terapii ruchem, wstępu na milonge i lekcje tanga

Galeria:

EVENTY

Spotkania kulinarne dla firm i grup zorganizowanych
Organizuję spotkania dla grup, podczas których przygotowujemy pyszną kolację –włoską, hiszpańską czy śródziemnomorską, składającą się z przystawek, dań głównych i deseru, zakończoną wspólną degustacją z odpowiednio dobranymi winami. Zapraszam do współpracy firmy, grupy zorganizowane czy grupy przyjaciół.

Degustacje wina i oliwy
Jeśli tak jak ja kochacie kuchnię śródziemnomorską, lubicie wino i chcielibyście dowiedzieć się czegoś więcej o danym regionie zapraszam na wspólne degustacje produktów, potraw i win. Każde spotkanie dotyczy jednego kraju – opowiem o nim od strony kulinarnej, przekażę Wam wiedzę dotyczącą wina i oliwy w tym kraju, a wszystko to przy zastawionym stole i w dobrym towarzystwie.

Wydarzenia Wino i Oliwa 
Spotykamy się Warszawie, ale też w Toskanii i w Andaluzji. Wspólnie gotujemy i pijemy najlepsze wina z regionu. Przy stole, gdzie króluje dobra zabawa, śmiech, beztroska.

CATERING

Proponujemy catering śródziemnomorski, wegetariański lub wegański na małe imprezy i wydarzenia, spotkania firmowe czy uroczystości rodzinne.

Przygotujemy pyszne przekąski, tzw. finger foods na imprezy stojące lub pełne zestawy na obiad czy kolację w zaproponowanym miejscu.

Wszystkie potrawy i dania przygotowujemy bezpośrenio przed wydarzeniem, używając świeżych, sezonowych warzyw i owoców. W naszej kuchni nie używamy produktów zawierających szkodliwe składniki i konserwanty, nie używamy niezdrowych tłuszczy, ograniczamy biały cukier i gluten.

Przykładowe menu na catering stojący:

  • roladki z cukinii
  • rollsy z ciasta francuskiego
  • spring rollsy z sosem z masła orzechowego
  • wegańskie ‘sushi’ z brązowym ryżem czy z makaronem sobą
  • onigiri – japońskie kulki ryżowe
  • wrapy z warzywami
  • mini kanapeczki z pastami z warzyw, strączków i nasion np. suszonych pomidorów i kaszy jaglanej, z czerwonej lub białej fasoli, z pieczonej papryki, z nasion słonecznika, itp.
  • łódeczki z cykorii
  • parmezanowe miseczki z sałatką
  • szaszłyki warzywne
  • jaglane raffaello
  • kulki mocy z daktyli i orzechów
  • brownie z czerwonej fasoli
  • krakersy z nasion i płatków owsianych

Przykładowe menu na obiad/ kolację

Przystawki

  • domowe marynowane warzywa
  • parmigiana z bakłażana, pomidorów i mozzarelli
  • sałatka z cieciorką i serem feta

Zupa – krem z sezonowych warzyw, np.

  • krem pietruszkowo- gruszkowy z parmezanem
  • krem z rukwi wodnej z limoką i słonecznikiem
  • krem cukiniowo – czosnkowy z bazylią
  • krem z fankuła z wędzonym łososiem

Danie główne

  • Tarta sezonowa
  • Canelloni ze szpinakiem i ricottą
  • Risotto sezonowe

Deser

  • Tiramisu
  • Tartaletki z kremem i owocami
  • Sorbet cytrynowy
  • Cheesecake z mascarpone i ricotty
  • Wegański ‚sernik’ z tofu i kaszy jaglanej

Możemy przywieźć przygotowane wcześniej posiłki i wyserwować je lub przygotować wszystko na miejscu.

Gwarantujemy, że wszystko będzie świeże i pyszne!

WARSZTATY KULINARNE

Na warsztatach podzielę się z Wami moją wiedzą na temat kuchni śródziemnomorskiej, którą zdobyłam mieszkając w tym regionie i ucząc się od lokalnych szefów kuchni. Prowadzę warsztaty z kuchni włoskiej, toskańskiej, sycylijskiej, hiszpańskiej, greckiej i marokańskiej.

Od paru lat coraz bardziej interesuję się i pogłębiam wiedzę z zakresu zdrowej kuchni wegańskiej i superfoods. Brałam udział w licznych szkoleniach z kuchni wegańskiej, kuchni raw, kuchni detoks oraz wegańskiej kuchni indyjskiej (u Hinduski).  Chętnie poprowadzę warsztaty również z tej tematyki.

Warsztaty trwają 3-4 godziny, z czego 2-2,5 godziny przeznaczamy na gotowanie, a pozostały czas na wspólne ucztowanie. Ja zaproponuję menu i zaopatrzenie w składniki, a uczestnicy przygotują od podstaw 4-8 dań (w zależności od liczebności grupy).

W zależności od tematu warsztatów do każdego menu dobieram pasujące wino z kuchni regionu.

PODRÓŻE

Co roku proponuję wspólne wyjazdy do moich ukochanych miejsc na Ziemi – do zielonej Toskanii i słonecznej Andaluzji.

Nie prowadzę biura podróży, współpracuję z biurami i usługodawcami na miejscu. To wyjazdy partnerskie – wspólnie ustalamy program i decydujemy o kształcie wyjazdu. 

Mam za sobą zorganizowanie kilkunastu wspólnych wypraw. 

To najczęściej wyjazdy typu ‘gourmet trip’ Food&Wine podczas których poznajemy dany region z naciskiem na stronę enoturystyczną i enogastronomiczną – odwiedzamy producentów serów, przetworów i win, próbujemy na miejscu i zaopatrujemy się w testowane produkty. Stołujemy się w  restauracjach, trattoriach, osteriach, pizzeriach – miejscach lokalnych, gdzie bywają miejscowi i gdzie dobrze możemy poznać kuchnię danego regionu. Najczęściej są to miejsca prowadzone rodzinnie, a menu zmienia się wraz  z sezonem. Znam takie miejsca w Toskanii i w Andaluzji i bardzo chętnie Was tam zabiorę.